Nem természeti csoda, csak a tréfája a tökös fa

Hoppá: Töke van a körtefának!

Csupasz csíz helyett tök csücsül a körtefán, ami - valljuk be - nem sűrűn szokott előfordulni. Ám csoda helyett kiderült, hogy csak a természet átverése a dolog: a tulajdonosok is utólag fedezték fel a turpisságot.

2011.09.20 10:49ma.hu

Bár még korai rákezdeni az ismert karácsonyi versikére a csupasz csízről, meg a körtefáról, sőt, Halloween is odébb van egy kicsit, egy iowai körtefa "szellemes" ajándékkal lepte meg tulajdonosait. A házaspár egy reggel döbbenten vette észre, hogy az ágak közül egy még éretlen, de mindenképp töknek, nem pedig körtének látszó termés kandikált ki.

Phil és Janelle Lovely először nem is értették, hogyan hozhatott egy körtefa töktermést, ám hamarosan felfedezték a természet - és a tök - trükkjét.

Kiderült, hogy a fa közelében ültetett tökök egyike még zsenge sarj-korában úgy döntött, világot lát, de előbb szétnéz a fa tetejéről. Ha meg már odáig felmászott, ott is maradt, csak a tulajdonosok nem vették észre a sűrű ágak közt tekergő indát.

A csoda tehát elmaradt, igaz, a környékbeliek mégiscsak a csodájára járnak a tököt termő körtefának, de már nem sokáig: amint beérik a különös gyümölcs (merthogy besorolását tekintve mégiscsak az), leszüretelik és töklámpás lesz belőle.

"Minden évben az unokáinknak ültetjük a tököt" - magyarázta Janelle. De most mások is örülhetnek neki, nagyszerű dolognak tartják a különleges viccet és meg akarják nézni. "Reméljük, fennmarad, míg besárgul!" - fejezte ki reményét az asszony.

Fotó: DailyMail


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.