Ijesztő nyomokat találtak az őserdőben

Kannibálok ették meg a kirándulót?

Nyoma veszett egy vállalati tanácsadónak a polinéziai erdőkben, a keresésére induló rendőrök viszont rábukkantak néhány elszenesedett, de egyértelműen fogak rágta csontkupacra.

2011.10.17 17:29ma.hu

Világkörüli hajóútra indult a 40 éves Stefan Ramin, az útra 37 éves barátnője, Heike Dorsch kísérte el. Egy dél-tengeri szigeten azonban a vállalati tanácsadóként dolgozó férfinak nyoma veszett, nem sokkal azután, hogy egy helyi vezetővel, Henri Haitival kecskevadászatra indultak az őserdőbe - legalábbis a bennszülött ezt ígérte a férfinek. Egy idő után azonban egymagában tért vissza, a rémült nőnek pedig annyit mondott: "Baleset történt. Segítségre van szüksége."

Ahelyett azonban, hogy elindultak volna megkeresni a férfit, Heike állítása szerint a bennszülött egy fához láncolta őt és szexuálisan zaklatta, majd elmenekült. Csak órákkal később sikerült a nőnek kiszabadulnia és elindulni az erdőbe, de nem akadt a kedvese nyomára, ezért a hatóságokhoz fordult segítségért.

A rendőrök hét napon keresztül próbáltak az eltűnt férfi nyomára bukkanni, de sem őt, sem pedig az elmenekült Haitit nem találták meg. Amire viszont rábukkantak, az hátborzongató eseményeket vetít előre.

Stefan Ramin és Heike Dorsch a tragédia előtt nem sokkal egy idilli helyen pihent meg (Fotó: Facebook)


Az egyik völgyben, ahol 22 rendőr fésülte át a területet, tűz nyomára bukkantak, a hamu között elszenesedett csontokat, köztük állkapocs-csontot, fogakat és olvadt fémet - vélhetően tömést - találtak. A nyomozók szerint emberi maradványok lehetnek, amelyet feldaraboltak és elégettek. A csontokat Francia Polinézia fővárosába, Papeetébe szállították, ahol a DNS-vizsgálat fogja megállapítani, hogy valóban Ramin maradványai-e.

A Németország északi részén, Schlesswig-Holsteinben élt 40 éves férfi szenvedélyes vitorlás volt, és az volt a terve, hogy egy katamaránnal körbehajózzák a földet. Az út 2008-ban kezdődött. A Facebookon olvasható bemutatkozásából kiderül, hogy minden érdekli, ami a vízzel kapcsolatos, a családdal és barátokkal pedig egy internetes blogon keresztül tartották a kapcsolatot, illetve így tudatták az érdeklődőkkel, hogy mikor merre járnak.

Egy hónapja vetettek horgonyt Francia Polinézia partjainál, a Marquesas szigeteknél, amely évszázadok óta hírhedt a kannibalizmussal kapcsolatos történetekről. A tűzrakóhely körül, amit a rendőrök találtak, néhány szétszórt ruha hevert, és jellegzetes égett hús szaga érződött. A kutatók és egy ügyész is úgy vélik, hogy valóban Ramin maradványaira bukkantak, de mindenképp meg kell várni a vizsgálati eredményeket.

A mostani esetig úgy tudták, hogy a kannibálok "hagyományai" már kikoptak, ugyanakkor az ügyész véleménye szerint elképzelhető, hogy maga Haiti követte el a bűncselekményt. Őt továbbra is keresik a rendőrök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.