15 ezer lakosra borult sötétség

Az öngyilkos mókus bosszúja: egy fél város maradt áram nélkül

Alaposan felforgatta egy fél város életét egyetlen mókus, amikor elrágott egy nagyfeszültségű vezetéket a városi áramelosztó központban. A "kalandot" nem élte túl.

2011.10.17 14:29ma.hu

Hatalmas riadalmat okozott egyetlen kis mókus egy angliai városban, amikor beszökött a 27 ezer lakosú település áramelosztójába és elrágott egy magasfeszültségű drótot. Igaz, hogy ő maga elpusztult a szabotázsakció következtében, de mintegy 15 ezer embert érintett az áramkimaradás, így a küldetés végül is sikeresnek mondható.

Fotó: Freedigitalphotos

Hogy miért akarta "áramtalanítani" a mókus a városlakókat, azt már nem lehet tőle megkérdezni, de az biztos, hogy csaknem két órás megfeszített munkára volt szükség, míg a helyi villamosművek szakemberei kicserélték a szétrágott vezetéket, mindezt épp a reggeli munkakezdéskor, 8 és 10 óra között.

A helyi beszámolók szerint még az áramelosztó visszakapcsolása után is több óráig tartott, mire minden részen tökéletesen helyreállt a rend.

Nemcsak az irodákban és a háztartásokban okozott a meggondolatlan kis rágcsáló ekkora zűrzavart: a rendőrök az összes kereszteződésben kézzel irányították a forgalmat, mert a közlekedési lámpák sem működtek.

A szakemberek csak arra az egyre nem találtak magyarázatot, hogyan jutott a berendezések közelébe a mókus, mikor az ország minden ilyen alállomása fel van szerelve a vadak ellen egy szerkezettel, ami távoltartja az állatokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.