Árammal végezte ki magát - meg a közlekedést is

Megbénította a közlekedést egy öngyilkos csiga

Nem tudni, véletlen baleset vagy szándékos öngyilkosság állt-e a csiga tettének hátterében, mindenesetre alaposan összekuszálta egy brit város közlekedését, nem kis fejfájást okozva ezzel az autósoknak.

2011.09.18 12:54ma.hu

Jó kis fejfájást okozott a brit Darlington város autóvezetőinek egy öngyilkos meztelencsiga, bár az már nem derült ki, hogy ezt szándékosan tette, vagy csak a suicid hajlamainak szükségszerű következménye volt. A csúszómászó ugyanis egy forgalmas kereszteződés közlekedési lámpájába csúszottmászott bele, ahol a nyálkás, nedves testének "köszönhetően" pillanatok alatt zárlatot csinált és kiütötte az elektromos szerkezetet.

Először persze senki sem sejtette, mitől romolhatott el a rendszer, ám amikor az ügyeletes mérnök a helyszínre érkezett, gyorsan fény derült mindenre. A hibát a lakók jelentették be, később Chris McEwan tanácsos nyilatkozott a sajtónak, elmondva, hogy egyelőre nem tudják sem azt, hogy hogyan jutott be a csiga az elvileg teljesen zárt elektromos dobozba, sem azt, hogy mennyi ideje lehetett ott, mire összezárta az áramköröket és öngyilkos lett.

"Sajnos már teljesen döglött volt, mikor rátaláltunk, ezért nem tudtuk őt kikérdezni" - jegyezte meg tréfásan a tisztviselő, de azt is hozzátette, hogy sajnos a jogszabályok nem adnak lehetőséget arra, hogy egy szélhámos csigát felelősségre vonjanak, amiért elrontja Darlington forgalomirányítási rendszerét.

Mindenesetre most a dobozt még jobban bezárták, és csak bízni tudnak abban, hogy az eset nem ismétlődik meg újra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.