Frontálisan ütközött két autó a csiga miatt

Csiga okozta a halálos autóbalesetet

Frontálisan ütközött össze két kisméretű autó egy keskeny hídon, amelyen lámpa engedte át felváltva a két irányból érkező járműveket. A lámpa hibáját egy csiga okozta.

2011.02.01 18:29ma.hu

Egy csiga okozta a rövidzárlatot a közlekedési lámpában, ez okozta a halálos balesetet - erre a megállapításra jutottak a szakemberek egy még tavaly augusztusban történt baleset okait vizsgálva.

A végzetes ütközés okáról egészen mostanáig csak annyit tudtak, hogy a keskeny, mindössze egy autónyi szélességű híd mindkét végén szabad jelzést mutatott a közlekedési lámpa, emiatt a 19 éves Katie Dagley teljes sebességgel ütközött össze egy vele szemben szintén szabályosan közlekedő fiatalemberrel.

A lány egy kifejezetten kicsinek mondható autóval, egy Ford Ka-val utazott, és a szemből érkező Fiat Punto is hasonló kategóriába sorolható, ami viszonylag alacsony kockázatot jelentene, az ütközés azonban annyira váratlanul érte mindkettejüket, és a helyszűke miatt még kikerülni sem tudták a balesetet, hogy Katie a helyszínen életét vesztette.

A szakemberek több hónapon keresztül vizsgálták, mi okozhatta a lámpa meghibásodását, miért mutatott mindkét felhajtón zöld jelzést. Mostanra sikerült egyértelműen megállapítani, hogy egy csiga felelős a rövidzárlatért a vezérlődobozban, ez vezetett a tragédiához.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.