Rendőrök szabadították ki a pórul járt famíliát

Elveszett család: rabul ejtette egy tábla kukorica

Kellemes családi programnak szánták, mégis rémálom lett a vége a kukoricalabirintusba szervezett kirándulásnak, miután a família addig bolyongott elveszetten, hogy végül a rendőrséget kellett hívniuk.

2011.10.13 14:34ma.hu

Furcsa segélyhívás futott be az egyik este fél 7 körül az amerikai, Massachusetts állambeli Danvers rendőrségére: egy négytagú család feje telefonált, hogy szabadítsák ki őket a kukoricalabirintusból, ahol menthetetlenül eltévedtek. Mint kiderült, a család akkor már órák óta bolyongott a kukoricaszárak között, mégis képtelenek voltak kijutni az alig tíz méterre lévő útra.

A danversi Connors farmon évek óta különleges mintázatban ültetik el a tengerit, így amíg nem kerül sor az aratásra, addig turisták százai keresik fel a szokatlan útvesztőt, hogy kipróbálják, végig tudnak-e menni rajta az átlagnak tartott egy óra alatt.

A kukoricalabirintus (Fotó: Connors Farm)


A kukoricalabirintus összesen 7 hektárnyi földterületen terül el, és a tulajdonos, Bob Connor elmondása szerint már évek óta valamilyen téma alapján "rajzolják meg" a mintázatot. Idén a salemi fejetlen lovas legendájára esett a választás, bár a gazda beismerte, hogy ezúttal tényleg trükkösebbre sikerült a labirintus, mint a korábbi évek bármelyikében.

Az előző években többek közt Clint Eastwood arcképe és Family Guy című animációs sorozat ihlette meg a tulajdonost. "Tavaly is volt néhány ember, aki egy kicsit elveszettnek érezte magát, de végül mind megtalálta a kiutat" - magyarázta Connor. "A labirintus körül nincs drót vagy másfajta kerítés, így ha valaki igazán ki akar jutni belőle, csak annyit kell tennie, hogy füleljen egy kicsit, mert a közeli úton haladó autók segítenek ebben" - tette hozzá.

A gazdaságban elvileg este a biztonsági ember átnézi a területet és meggyőződnek arról is, hogy a parkolóban nem maradt autó, épp azért, hogy senki se maradjon a labirintusban. Azt nem tudni, hogy ez a család hogyan keveredett el mégis a kukoricában és miért nem vették észre őket, de már maga a tulajdonos is épp hazafelé indult, amikor felhívták őt a rendőrségtől, hogy valaki a kukoricásban ragadt.

Végül onnan számítva, hogy a felmentő sereg belépett a labirintus területére, 10 percen belül már rá is akadtak a kétségbeesett családra, ekkor derült ki, hogy csak pár méterre voltak a terület szélétől. "Kedves család volt, és felajánlottuk nekik, hogy jöjjenek vissza és próbálják ki újra a labirintust. De azt hiszem, elég volt nekik belőle" - vélte Connor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.