A First Lady előtt tilos a pucér balett

Nagy bajban voltak és kisgatyában

Legalább egy alsónadrágot fel kellett venniük azoknak a balett-táncosoknak, akik az eredeti koreográfia szerint totál pucéran álltak volna az ukrán First Lady elé. Ez is cenzúra?

2011.10.10 14:29ma.hu

Az eredeti koreográfia szerint teljesen meztelenül kellett volna előadni a Mary's Dream (Mária álma) című balettdarabot egy cseh balett-társulat férfitagjainak, ám a 28. Balettsztárok Fesztiváljának donyecki állomásán a szervezők megtiltották, hogy a zárójelenetet a már megszokott módon adják elő.

Ezen az előadáson ugyanis a fesztivál védnökeként jelen volt Ljudmila Janukovics ukrán first lady is, aki közismerten "kissé prűd" - adták hírül a helyi lapok. A táncosoknak ezért a jelmezük alatt egy kisnadrágot kellett viselni, amitől végül nem szabadulhattak meg, és még így is igen messzire mentek, kockáztatva azt, hogy az ukrán elnök felesége még ezen is felháborodik.

A botrány szerencsére ezúttal elmaradt, nem úgy, mint két évvel ezelőtt: akkor Janukovics a Ladies Night (Hölgyek éjszakája) című darab kellős közepén sétált ki a színházból, akkor, amikor a férfi táncosok elkezdték a sztriptízt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.