Szerelmi levelezést kelt életre Szikszai Rémusz

Krúdy bőrébe bújik a Jóban Rosszban rosszfiúja

Mielőtt visszatér Csillagkútra, hogy újra meglepetéseket okozzon, Krúdy bőrébe bújik a TV2 sikersorozatának rosszfiúját alakító Szikszai Rémusz. A színész egy nem mindennapi darabban kollégáival az író óriás szerelmi életébe enged bepillantást egy valós levelezés felelevenítésével.

Szívtipró költőóriást alakít Szikszai Rémusz képgaléria

2011.09.30 10:29RedLemon

Krúdy Gyula köztudottan szabados életmódját több irodalmi mű, színdarab mutatta már be. Ezúttal azonban igazán különleges formában szembesülhet a közönség az író szerelmi életével.

Fotó: RedLemon (A galériához KATT a képre!)

"Nehéz erről a darabról beszélni, mert igazából a szó klasszikus értelmében nem is egy darabról van szó. Egyetlen párbeszéd sem hangzik el, egy levelezést keltünk életre. Éppen ez okozza a nehézségét, hogy mitől lesz ez mégis élő és működő történet a színpadon, hogyan lesz több, mint monológok sora" - árulta el a Krúdy bőrébe bújó Szikszai Rémusz, akit a szélesebb közönség a Jóban Rosszban Várnagy Elődjeként ismer.

"A levelek egy része eredeti, a másik része fikció, de nagyon izgalmassá teszi ez a levelező forma az előadást. Személy szerint én imádom Krúdyt, úgyhogy örülök ennek a szerepnek" - tette hozzá a színész. A Hát hogy szeret maga engem? című darab Krúdynak a Royal szálló igazgatója feleségével, Rezsánnal (Bozó Andrea) folytatott viszonyát, szerelmének kibontakozását és virágzását eleveníti fel. Egy napon azonban az író megismeri szerelme fiatal, bájos és kacér lányát, Zsuzsit (Eke Angéla).

A darabot szeptember 30-án mutatják be a Pinceszínházban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.