Elsőfokú ítélet várható a sorozatszínész ügyében

Damu Roland is Stohl Buci sorsára jut?

A nyilvánosság kizárásával tárgyalták az erőszakkal és személyi szabadság megsértésével vádolt ex-sorozatszínész ügyét, így még megtippelni sem nagyon lehet, felmentik-e vagy börtönbe küldik a hétfői ítéletben.

2011.09.12 08:29ma.hu

Több mint fél év után megszülethet az elsőfokú bírósági ítélet az erőszakos közösüléssel és személyi szabadság megsértésével vádolt Damu Roland ügyében, ám mivel a tárgyalássorozatot a személyiségi és erkölcsi jogokra hivatkozva mindeddig zárt ajtók mögött folytatták, legfeljebb találgatni lehet az ügy kimeneteléről. Néhány szakértő szerint a Jóban Rosszban című sorozat korábbi sztárjának börtönre kell készülnie, míg a védelem a színész felmentésére számít.

A 36 éves híresség ellen tavaly novemberben indított eljárást volt barátnője, P. Tímea. Vallomásában elmondta: ő maga ment a színész lakására, mert úgy tűnt, kapcsolatukat helyre lehet hozni, ám a beszélgetés végül erőszakba fordult, a színész bántalmazta és megerőszakolta. Amikor sikerült kiszabadulnia a lakásból, egy barátnőjénél keresett menedéket, onnan ment a kórházba látleletet vetetni, és ekkor értesítette a rendőrséget is.

Fotó: RTL Klub / Fókusz


Damu az első pillanattól kezdve tagadta a vádakat, ám november 18-án őrizetbe, két nappal később pedig előzetes letartóztatásba helyezték. A színész a tíz napos elzárás során jelezte, hogy poligráfos vizsgálatot kér, amitől azt remélte, igazát be tudja bizonyítani.

Bár a hazugságvizsgálat eredménye szerint a sztár igazat mondott és valóban nem történt erőszak, a nyomozók végül mégis vádemelési javaslattal adták tovább az ügyet a bíróságnak. A bizonyítási eljárás során a nyilvánosságot kizárták, a színész és ügyvédje pedig időközben P. Tímea ellen kért poligráfos vizsgálatot, arra hivatkozva, hogy a nőnek már korábban is volt rendőrségi ügye, ezúttal is megkérdőjelezhető az őszintesége.

Ez végül nem zajlott le, a per során viszont mindenkit maximális titoktartásra kötelezett a bíróság, így egyik érintett vagy tanú sem árulhatott el olyan érdemi részletet, amelyből következtetni lehetne a hétfőn várható elsőfokú ítéletre. Az viszont mindenképp súlyosbító körülményként szerepelhet a történetben, hogy a vádlott és 28 éves barátnője között korábban is felmerült az agresszívvá váló szóváltás: 2009-ben egy nyaraláson a nő olyan ökölcsapást kapott, hogy bal szeme bevérzett.

A mostani eset után az orvosi iratok számos zúzódásos és bevérzéses sérülést említenek, ugyanakkor Damu védője szerint a nőgyógyász szakvéleményéből egyértelműen kitűnik, hogy nemi erőszakra utaló nyomokat nem talált.

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérte az illetékes Pesti Központi Kerületi Bíróságtól.

Még több hír Damu Rolandról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.