Teljesen tönkremehet az ítéletig a TV2 exsztárja

Damu Roland: Nem tudnám eltartani magamat

Damu Rolandot nemcsak lelkileg, de anyagilag is megviseli az ellene zajló bírósági eljárás: a volt barátnőjétől indult feljelentés miatt mára csak egyetlen munkája maradt, amiből képtelen lenne egymaga megélni.

2011.07.11 13:29ma.hu

"Három színházi főszerepet veszítettem el ebben az évadban" - panaszolta Damu Roland a legutóbbi tárgyalása előtt a bíróság folyosóján. A TV2 színészének kálváriája tavaly novemberben kezdődött, amikor volt barátnője nemi erőszak és személyi szabadság megsértése miatt feljelentést tett ellene.

Palácsik Tímea akkor azt állította, a Jóban Rosszban rosszfiúját alakító színész rátámadt a lakásában, nem engedte elmenni, majd megerőszakolta. Állítólag a nő azért ment oda, mert Damu áthívta, hogy szedje össze és vigye el a még ott maradt holmijait.

Munka nélkül: csak ül és eszik - és pocakosodik a színész (Fotó: RTL Klub / Fókusz)


"Ez egy nagyon-nagyon előre eltervezett, megfontolt lejárató kampány ellenem, hogy tönkretegyék az életem" - véli a színész, aki még mindig ártatlanságát hangoztatja, és nem titkolta azt sem a Fókusz kamerája előtt, hogy mennyire hálás azoknak a barátainak és rokonainak, akik nemcsak kitartanak mellette, de anyagilag is támogatják.

A korábban sokat foglalkoztatott színész most ugyanis mindössze egyetlen szinkronstúdióból kap felkéréseket, ők azok, akik - ahogy Damu fogalmazott - "tartják magukat az ártatlanság vélelméhez".

"Szégyen bevallani 37 évesen egy férfinak, de nem tudnám eltartani magamat" - árulta el keserűen a színész. Abban bízik, hogy beigazolódik ártatlansága, addig viszont nem is keresi az újabb lehetőségeket, mert úgy érzi, nincs abban a helyzetben, a 21 évnyi színészmúlt ellenére sem, hogy nekiálljon végigjárni a színházakat, szinkronstúdiókat munka után könyörögve.

Az exbarátnő eközben arról panaszkodott, hogy a bírósági eljárás során újra és újra fel kell idézni a fájdalmas emlékeket, ami rendkívül nagy erőt igényel, ezért megérti azokat a nőket, akik nem mernek kilépni egy erőszakos kapcsolatból. Az eset hatására elszánt szószólója lett a családon belüli erőszak áldozatainak.

A tárgyalás néhány nap múlva folytatódik, azt viszont jelenleg csak Damu és Tímea tudhatja, mi is történt pontosan abban a lakásban azon a novemberi estén. A bíróság senkit nem enged be az érintetteken kívül a tárgyalóterembe, az eset résztvevőinek pedig szigorú hallgatást parancsoltak.

Még több hír Damu Rolandról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.