Erkölcsi okokból zárták ki a nyilvánosságot

Zárt ajtók mögött tárgyalják Damu Roland erőszakos ügyét

Erkölcsi okokra hivatkozva zárt tárgyalást rendelt el a bíró Damu Roland ma kezdődött erőszakolási perében. Az ítélethirdetésre megnyitják a tárgyalóterem ajtaját.

Damu Roland és Timi vetkőzött, Polyák és Homonnay csótánnyal küzdött képgaléria

2011.06.16 11:02ma.hu / MTI

Zárt tárgyalást rendelt el a Damu Roland ellen indított büntetőügyben csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A sorozatszínészt barátnője jelentette fel erőszakos közösülés vádjával, amely miatt közel két hétre előzetes letartóztatásba helyezték.

A Jóban Rosszban egykori Várnagy Elődje az ellene felhozott vádak tisztázására a nyomozati szakaszban még hazugságvizsgálatot is kért, amely nem támasztotta alá Tímea állításait. Eközben viszont a védelem terhelő adatokat talált a nőről, amelyek reményeik szerint alapjaiban rengethették volna meg a nő vallomását.

A bizonytalan bizonyítékok ellenére a nyomozók mégis vádemelési javaslattal adták át az esetet az ügyészségnek, a vádlott és ügyvédje legnagyobb meglepetésére.

Fotó: tv2 (További képek a galériában)

Szabó Noémi bírónő a tárgyalás első napján bejelentette: "a nyilvánosságot erkölcsi okból a tárgyalás egészéről kizárja a bíróság". Mint mondta, a tárgyalás résztvevői "semmilyen tájékoztatást a sajtó és senki részére nem adhatnak". Erre a védelem figyelmét külön felhívta azzal az indoklással, hogy a sajtóban már most lehet olvasni a tanúvallomások szó szerinti idézeteit, amelyek "az ügyvéd úrtól származnak".

Elmondta azt is, hogy a zárt tárgyalást a védelem indítványozta. Az ítélethirdetés nyilvános lesz - tette hozzá.

Még több hír Damu Rolandról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.