Új fejlemény a sorozatszínész perében!

Mégsem ítélik el Damut pénteken?

Újabb bizonyítási indítvány várható abban a perben, amelyet Damu Roland exbarátnője kezdeményezett néhány hónapja. A Tímea nevű nő azzal vádolja a színészt, hogy megverte és megerőszakolta őt.

2011.08.22 13:29ma.hu

Péntekre vártak volna ítéletet Damu Roland ügyében a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, ám az erőszakkal és testi sértéssel vádolt színész perében most mégis úgy tűnik, új bizonyítási indítvány várható, ami meghiúsíthatja az augusztus 26-i ítélethirdetést. Arról azonban, hogy ez pontosan miből áll, milyen új elemek kerültek elő a szakértői véleményekből, egyik fél sem nyújtott tájékoztatást - ezt még korábban megtiltotta a bíróság minden érintettnek.

Ennek megfelelően maga a tárgyalás is zárt marad, ahogy a személyiségi jogok és erkölcsi okok miatt eddig is kizárták a nyilvánosságot és a sajtót - tette hozzá a Fővárosi Bíróság szóvivője.

Fotó: TV2

A színész ellen volt barátnője, P. Tímea indított eljárást, azt állítva, hogy a TV2 egykori sorozatsztárja, a Jóban Rosszban Várnagy Elődje 2010 novemberében korábbi kapcsolatuk megújítása miatt a lakására hívta a nőt, ahol aztán előbb ütni és rúgni kezdte, majd megerőszakolta. A nő állítólag szakadt ruházatban menekült ki az utcára, ahol taxit hívott és barátnőjéhez ment, ezután vitette magát kórházba, ahonnan a rendőrséget is értesítette és megtette a feljelentését.

A 36 éves színész szinte azonnal elveszítette munkái jelentős részét, nemcsak a TV2 vált meg tőle napokkal az eset után, de szinkronmegbízásait is visszavonták. Amíg nyilatkozhatott, többször elmondta, hogy korábban valamivel több mint két évig járt - egy darabig együtt is élt - Tímeával, amelyben voltak kisebb-nagyobb szünetek is.

A nő a jelenlegi vád kapcsán felhozta azt a 2009-ben történt esetet is, amikor vallomása szerint a színész a mostanihoz hasonlóan megverte őt, akkor egy szállodai szobában vitatkoztak össze. Két évvel ezelőtt a szeme vérzett be, a tavaly őszi eset után azonban több zúzódást és sérülést szedett össze.

A színész már a tárgyalás első szakaszában ragaszkodott a hazugságvizsgálat elvégzéséhez, miközben számos terhelő adatot hozott nyilvánosságra a 28 éves nő múltjából, ennek ellenére a nyomozók végül vádemelési javaslattal továbbították a feljelentést az ügyészségnek. A vád börtönbüntetést kér a vádlottra.

Még több hír Damu Rolandról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.