Régi tehetségek tértek vissza a második adásban

X-Faktor: Geszti fejét ütötte Keresztes Ildikó

A sok-sok új tehetség mellett két meglepetés-versenyzővel is találkozhattak az X-Faktor előválogatóján a mentorok: Németh Katica kiejtéséért Geszti utólag megkapta a büntetését.

Az X-Faktor 2. adásának továbbjutói képgaléria

2011.09.11 10:39ma.hu

A második válogató is óriási meglepetéseket hozott mind a nézőknek, mind a mentoroknak, így tovább szárnyal az X-Faktor gépe a siker felé (az előző héten minden második tévénéző az RTL Klub csatornájára kapcsolt szombat este, amivel még az előző széria nézettségi rekordjait is sikerült megdöntenie). A szombat esti összefoglalóban azonban nemcsak a tehetséges fiatalok okoztak meglepetést, pontosabban nemcsak az, hogy még mindig mennyi kincs várakozik a felfedezésre.

Persze a négy mentornak - Keresztes Ildikó, Geszti Péter, Malek Miklós és Nagy Feró - ezúttal is kemény megpróbáltatásokat kellett kiállnia, miközben erre a maroknyi X-re rátaláltak, türelmük fogyatkozását az egyre keményebb kritikák is jól mutatták. Az éneklésre alkalmatlan önjelölt sztárokat minden köntörfalazás nélkül, néha nyersen, néha kíméletlenül őszintén tanácsolták el ettől a pályától.

Fura figurákból sem volt hiány, a U2-számmal színpadra álló Oltyán Attila produkciója közben például Keresztes Ildikó szabályosan rettegett, a különc recepciós végül mégis továbbjutott, mert kíváncsivá tette a mentorokat, mi van még az extrém fiatalemberben. Nemcsak a négy sztárt, de a közönséget is elbűvölte Géczi András, aki Bruno Mars Billionaire című számával állt színpadra, és hozzá hasonlóan négy igennel jutott tovább a Pokemon főcímdalának átiratával induló Nánássy Tibor is.

Oltyán Attila megijesztette a mentorokat is (Fotó: RTL Klub/Bársony Bence - A Galériához KATT a képre!)


Állva tapsolták Demes Tamás produkcióját, aki az egyébként kifejezetten magas hangú Beyoncé slágerét, a Listent adta elő - még a saját hangjához képest is nagyjából egy oktávval mélyebben, ezzel pedig egyértelműen meggyőzött minden ítészt. Hasonlóan lenyűgözőnek találták Kumich Tamást, aki folyamatos mosolyával közvetítette az élet szépségéről szóló üzenetet, Tarsoly Arnold pedig a nagy klasszikus, a Fever előadásával döbbentette meg a mentorokat.

A sort még sokáig lehetne folytatni, hisz a Tábor elnevezésű fordulóba összesen 150 versenyzőt engednek tovább a mentorok, de két indulót mindenképp ki kell még emelni. Németh Katica, aki tavaly óriási lendülettel robbant be, miközben Aretha Franklin Respect című számát adta elő, végül a Mentorok Házában Geszti Péter döntése nyomán az élő adásba már nem jutott be.

Akkor azt mondta neki a szöveggyáros, hogy itt és most még nem érett meg a feladatra. Döntése után Geszti nagyon sok kritikát kapott, ám Katica mostani felbukkanása őt igazolta: valóban szüksége volt a lánynak erre az időre, hogy megerősödjön. Igaz, Keresztes Ildikó a produkció végén az ítéletét azzal kezdte, hogy papírjait felkapva erőteljes csapkodásba kezdett mentortársa fején, és az immáron egyetemistává nőtt ifjú énekesnő továbbjutása nem is lehetett kérdés.

Az egy év viszont Muri Enikőnek is elég volt, hogy előadásába a tavaly még hiányolt fűszer is belekerüljön, így mindkét tehetség megerősödve és megújulva szállhat harcba a 2011-es X-Faktor győztese címért.

A verseny szeptember 17-én még mindig az előválogatókkal folytatódik, ahol kiderül, kik jutnak el a Táborba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.