Halva született gyermekét akarta eltemetni

Borítékban, feldarabolva kapta vissza a kórháztól kisfiát

Csak a végtisztességet szerette volna megadni egy brit kismama a halva született kisbabájának, de nyolc hónapon át a kórház ki sem adta a gyermek maradványait. Ami utána jött, az valóságos horror.

2011.08.24 07:38ma.hu

Egy borítékban, azon belül kis lezárható tasakokban kapta meg halva született csecsemője maradványait egy anya, miután nyolc hónapon keresztül követelte a gyermek kiadását. Pedig csupán szerette volna tisztességgel eltemetni a kisbabát...

A 27 éves Danielle Tivey annak idején boldogan várta ikergyermekei megszületését, ám egy nem részletezett komplikáció miatt végül Tommy holtan jött a világra, csak testvére, Alfy mehetett haza a szülőkkel a Southend Kórházból.

Az angliai Essexben élő nő kérvényt nyújtott be, hogy hazavihesse halott kisbabáját is, mondván, szeretné eltemetni. Nyolc hónapon át tartó jogi huzavona után végül megkapta az értesítést: a kórházban átveheti Tommy maradványait.

Ami azonban akkor történt, még egy horrortörténet írójától is meredek lenne: a kórház portásától egy barna borítékot kapott, benne bőr- és szövetmintákkal, valamint hat lezárt kis csomaggal, amiben a baba volt - feldarabolva!

Alfy, Danielle és George (Fotó: Daily Mail/PA)


Az asszonyt felzaklatta az eset, nemcsak lelkileg, de fizikailag isösszetört, rémálmai voltak és egy időre eltávolodott élettársától, George-tól is. "Képtelen vagyok elhinni, hogy lehet bárki olyan érzéketlen, hogy ezt tegye!" - panaszolta Tivey.

Az esetet James Sherwin ügyvéd, az orvosi műhibák specialistája vette a kezébe, aki szintén a kórház szörnyű tudatlanságát és érzéketlenségét hangoztatta. "A kórház jelentése szerint az általában elvárható dokumentációt nem kezelte helyesen a személyzet, így nem szerepelt benne Danielle kívánsága. Elvesztették az iratot, amely rögzítette, hogy szeretné hazavinni a babát" - mondta.

"Miután ez kiderült, a totális érzéketlenség tanújelét adták azzal, hogy a gyászoló anyának néhány szövetmintát és a halott gyermek darabjait egy borítékban nyújtották át" - tette hozzá.

A kismamánál egyébként egy rutin ultrahang-vizsgálat során derült ki, hogy elhalt az egyik magzata, így a vártnál egy hónappal korábban kellett megindítani a szülést. Ez 2007 januárjában történt, és ő azonnal jelezte, szeretné eltemetni kisbabáját.

A kórház vezetősége a most lezárult perben arra hivatkozott, hogy már akkor egy részletes bocsánatkérést fogalmazott meg az asszonynak, és elmondták, időközben felülvizsgálták és átszervezték a kommunikációs folyamatokat, hogy ne történhessen meg a jövőben hasonló eset.

Arra azonban a mai napig nem kaptak választ az érintettek, hogy egészen pontosan hogyan is történhetett ez a borzalmas baklövés. A kórház mindenesetre a 2011 augusztusában lezárult eljárás végén kártérítési megállapodást kötött a gyászoló szülőkkel és ismételten bocsánatot kért a hibáért.

De Danielle rémálmain ez nem sokat segít.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.