Öten vesztették életüket a gőzben

Megtisztulás helyett belefulladtak a maja szaunába

Egy szertartásos megtisztulási folyamaton akart részt venni egy család öt tagja - apa, két fia és két rokon -, ám egyelőre tisztázatlan okok miatt a gőzzel a lelkük is az égbe szállt.

2011.08.16 17:29ma.hu

Egy apa, a két fia, valamint két távolabbi rokon fulladt meg abban a temazcalnak nevezett gőzfürdőben, ami a szauna maja változata. A Guatemala északi részén fekvő kis falucskában a mai napig rendszeresen tartanak rituális lelki tisztítást, ennek a helyszíne a temazcal. Minden bizonnyal az öttagú rokonság is ezt a szertartást szerette volna végigcsinálni, ám egyelőre tisztázatlan okok miatt végül holtan találtak rájuk.

A szauna egy iglu formájú gőzkunyhó, és az elsődleges vizsgálatok szerint nagyon valószínű, hogy nemcsak gőz, hanem a fűtésből származó füst is beszivárgott a kunyhó belsejébe. Arra azonban egyelőre nem sikerült magyarázatot találni, hogy miért nem érezte ezt az öt áldozat közül egyikük sem, vagy ha érezték, miért nem jöttek ki a temazcalból.

A helyi rendőrség mindenesetre úgy véli, a szándékos bűncselekményt és az idegenkezűséget ki lehet zárni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.