Azt játszotta, ő az utolsó szamuráj

Tom Cruise miatt akasztotta fel magát a 8 éves gyerek

Eszméletlenül találtak rá egy 8 éves kisfiúra a szobája ajtaján lógva, miután megnézte Tom Cruise Az utolsó szamuráj című filmjét. Lewis McGlynn életét már nem lehetett megmenteni.

2011.08.12 15:29ma.hu

Játéknak fogta fel, és emiatt az életébe került a 8 éves kisfiúnak, hogy megnézett egy rituális gyilkossági jelenetekkel tarkított filmet, majd kipróbálta az abban látottakat. Lewis McGlynnre szülei bukkantak rá eszméletlen állapotban, de hiába rohantak vele a kórházba, életét már nem lehetett megmenteni.

Az utolsó szamuráj című film eredetileg a 15 éven felülieknek van korhatár szerint besorolva, ám Lewis szabadon hozzáférhetett bátyja DVD-gyűjteményéhez, a szülők pedig nem tulajdonítottak ennek jelentőséget. Pedig John és Beth jól tudta, hogy a kisfiú rendszeresen kipróbálja a jeleneteket.

Jelenet Az utolsó szamuráj című filmből


A januárban történt, de csak most nyilvánosság elé tárt tragikus eset előtt néhány órával a kisfiú az egyik Indiana Jones-film után a karácsonyi dekorációhoz használt kötelet nevezte ki korbácsnak és azzal csapkodott össze-vissza, majd birkózni kezdett, mert épp azt látta a filmben. Édesanyja akkor elvette tőle a kötelet és visszatette a csomagba.

Ezután aludni tértek, a gyermek édesapja pedig éjjel fél 12-kor tért be a szobába, hogy ellenőrizze Lewist. Az anya a kétségbeesett kiabálásra rohant oda: a korábban elvett kötélre felakasztva lógott a gyermek.

Az angliai Hertfordshire halottkéme, Edward Thomas kiemelten figyelmeztetett mindenkit a hasonló esetekben rejlő veszélyre, amikor a kisgyermekek felnőtteknek szóló filmet néznek, de még nem tudják elkülöníteni a fantáziavilágot a valóságtól és nincs veszélyérzetük. Az egyik brit médiafigyelő csoport igazgatója szerint a szülőknek jobban kellene ügyelniük arra, hogy az efféle filmeket megfelelően elzárva tartsák gyermekeik elől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.