Igent mondott a nő a különös lánykérésre

48 barátjával répázta meg szerelmét lánykérés gyanánt

Az utóbbi idők egyik legkülönlegesebb lánykérésének lehetett alanya az a kínai nő, akinek szerelme répajelmezbe öltözve, 48 hasonlóan "gyökérbe" öltözött barátjával kísérve tette fel a nagy kérdést.

2011.08.11 12:08ma.hu

Időt és pénzt nem kímélve kérte meg szerelme kezét a hétvégén egy kínai férfi, az előkészítés 3 hétig folyt teljes titokban, és összesen mintegy hárommillió forintnyi pénzébe került, de az eredmény megérte: ifjú kedvese minden bizonnyal az összegyűlt népes tömeg biztatása nélkül is igent mondott volna.

Augusztus 6. a kínaiak számára különleges nap, a nálunk ismert Valentin-nap helyi megfelelője, így nem véletlen, hogy a szerelmes férfi erre a napra időzítette a lánykérést. Pang Kun ehhez 48 barátját is segítségül hívta, és mindannyiukra egyforma répajelmezt adott (Zhang Xinyu kedvenc színe a narancssárga).

Aztán elmentek a bevásárlókörúton lévő barátnője után, és egy rögtönzött táncbemutató végén kezdetét vette a tényleges lánykérés. Pang egy mikrofont helyezett a jelmeze alá, és jól hallhatóan elmesélte hat hónappal korábbi megismerkedésük történetét.

Fotó: Barcroft Media


"Még mindig emlékszem, mennyire félénk voltál az első randevúnkon, emlékszem, mennyire vágytam a következő találkozásra, és az izgalomra, amikor először foghattam meg a kezed a moziban" - mondta.

A különös csoport láttán persze pillanatok alatt óriási nézőközönség is odagyülekezett, és a szónoklat végén, amikor Pang feltette a kérdést: Leszel a feleségem?, azonnal rázendítettek: Mondj igent, mondj igent!

Zhang pedig mi mást tehetett volna az addigra jelmeztelenül előtte térdelő férfi láttán, mint engedett a "nyomásnak", és megígérte, hogy feleségül megy hozzá. Pangot azóta Kína-szerte csak répafiúnak becézik, és az egyik leggyakoribb keresőkifejezéssé vált rövid időn belül ez a szó.

Az utóbbi évek legextrémebb lánykérései

2007 novemberében egy számítógépes programozó egy játékot készített barátnőjének, amelyben egy energiakardot kellett megszerezni - bár a szerelme nem tudta, hogy a látszólag online játékban ő az egyetlen igazi karakter. Amikor aztán odaért a célhoz, kard helyett egy feliratot talált: "Hozzám jössz feleségül?"

Mateo Martinez 6000 méter magasban, egy ejtőernyős ugrás közben kérte meg barátnője kezét, és az esküvőt is szó szerint az égben kötötték. "Semmi sem dobbantja meg jobban a szíved, mint kiugrani ilyen magasban és feltenni a nagy kérdést a barátnődnek" - mesélte utólag.

A legijesztőbb mégis az a mutatvány volt, amit egy Josh nevű amerikai srác adott elő, amikor egy magas ház tetején állva készült megkérni szerelme kezét. Az összes barátjuk felsorakozott körülöttük, majd odaszólt egyiküknek, dobja oda a gyűrűt. Ám amikor a tető párkányán állva megpróbálta elkapni a kis ékszert, elvesztette az egyensúlyát, és kizuhant onnan.
Kedvese halálra váltan rohant a párkányhoz, ám lenézve nem az a látvány fogadta, amit várni lehet egy ilyen esés után, hanem az aszfalton díszelgett a "Feleségül jössz..." felirat, barátja pedig egy vastag gumiágyon feküdt, kezében a "...hozzám?" felirattal.
Természetesen ő is igent mondott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.