Twitteren is lehet követni

Videóval! Depressziós görény vezette a nagy szökést

A majom és a papagáj vakon követte a nagy menekülés kitervelőjét.

2011.07.15 15:39Konrád - ma.hu

A szibériai Chita városban tartózkodó cirkusz nagy erőkkel keresi szökött sztárjait. Egy vadászgörény, egy majom és egy papagáj tört ki sikeresen és indult el a szabad élet felé. A majmot nem sokkal később megtalálták egy kutyaketrecben, ahol összeölelkezve horpasztott az "ingatlan" jogos tulajdonosával.

A cirkusz vezetősége a rossz időjárást hibáztatja, szerintük a szüntelen eső miatt a sztárok letörtek és depressziósak lettek. "Szerintünk a jószágok a depresszió miatt szöktek meg, mivel itt Chitában egyfolytában esik" - nyilatkozta a cirkusz igazgatója.

A direktor hozzátette, nagy erőkkel keresik a másik két szökevényt, a madár partnere rendkívül letört és hiányolja a szárnyast. Ami az akció feltételezett irányítóját a vadászgörényt illeti, a cirkusz abban bízik visszatér majd ha megéhezik. "Nagyétkű és hihetetlenül lusta állat. Munka után mindig hosszú pihenőkre van szüksége" – nyugtatott meg mindenkit Lazerson igazgatónő.

Miközben a nagyszabású kutatás zajlik az emlős elindította twitter-oldalát a @FerretFeelsDown-t, amin a folyamatos eső miatt panaszkodik. A követők kifejezték együttérzésüket, és számlaszámot kérnek, ahova adományokat küldhetnek antidepresszánsokra. Az időjárás jelentés szerint még legalább egy hétig esni fog a környéken.

Egy helyi lakos azt jelentette: rábukkant a szibériai Harrison Fordra, de kiderült, egy másik görényről van szó. "Láthatóan hozzá volt szokva az emberi jelenléthez, tudta, hogyan kell kinyitni az ajtót és jött, ha a térdemet paskoltam. Biztos voltam benne, hogy egy szökött görény ezért elvittem az állatkertbe," nyilatkozta a megtaláló. Az állatkertben megetették, és az éjszakát is ott töltötte. Ugyan nem a cirkuszé mégis befogadták, mert láthatóan ez is egy fineszes kis görény.

Közben állattartók több javaslatot is tettek a cirkusznak miként lehet elkerülni a hasonló kitöréseket. Szerintük zenével és játékokkal kiválóan fel lehet dobni az állatok hangulatát, így azok nem lesznek depressziósok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.