Szívmasszázs is jár nekik

Görényt is kell tudniuk szájon át lélegeztetni tűzoltóknak

Görénnyel és versenyegérrel bővült azon állatok sora, amelyeket tudniuk kell szájból lélegeztetéssel és szívmasszázzsal életre kelteni tűzoltóknak - Oregon államban.

2011.03.24 06:52MTI









Ashland városának tűzoltói részesülnek a különleges kiképzésben, amely nem puszta szájjal, hanem segédeszközökkel történik. Kutyákon, macskákon, görényeken és egereken kívül még hüllőkkel is bajlódhatnak az állatok füstmérgezés okozta eszméletvesztése esetén. Elsődleges feladatuk természetesen az emberi élet mentése, de ha azzal megvannak, akkor következnek - szükség esetén - az ölebek.

A városnak öt tűzoltósága van, immár mindegyiket felszerelték állatok számára készült oxigénmaszkokkal. Utóbbiakból nincs egérorrra passzoló, a kisebb állatokat egyszerűen bele kell tenni a maszkba, és rögtön oxigéndús levegőt kapnak.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.