Az özvegyasszony csak a számlájáról érdeklődött

Túszul ejtette a bankigazgató a sikoltozó ügyfelét

Csupán számlaegyenlegét, pontosabban az ahhoz tartozó költségelszámolást szerette volna tisztázni egy idős nő a bankjánál, ám az igazgató bezárta őt egy szobába és fél órán keresztül nem volt hajlandó elengedni.

2011.07.06 14:29ma.hu

Közel fél órán keresztül tartotta bezárva Christopher Hicks bankigazgató az 59 éves Josephine Lewist, miután ő egy folyószámlájával kapcsolatos ügy elintézése végett hívatta a vezetőt. A férfi az ellene folyó bírósági eljárás ellenére a mai napig a pozíciójában maradt.

A nő három évvel ezelőtt perelte be Hickset, nemcsak a személyes szabadságának korlátozása miatt, de állítása szerint a férfi 18 hónapon keresztül több száz alkalommal telefonon is sértegette és fenyegette, volt olyan, hogy naponta akár 8 hívást is megeresztett. A három éves küzdelem végén mindössze költségei megtérítésére kötelezte a bíróság a bankot, valamint Lewisnak be kellett érnie egy egyszerű bocsánatkéréssel.

2008-ban Lewis kisasszony két munkahelyen is elhelyezkedett, hogy a felhalmozódó adósságait rendezni tudja, ám a folyószámladíjak folyamatosan emelkedtek, ezért kérelmet nyújtott be a banknak, hogy fagyasszák be a számláját és az igénybe vehető hitelkeretet. A bank azonban erre nem volt hajlandó, míg végül elérte a havi 279 fontot a kamatköltség, a 2000 font tőketartozáson felül.

Josephine Lewis (Fotó: Daily Mail/SWNS)

Kétségbeesésében, hogy rendezzék a helyzetét, október 2-án elment a helyi bankfiókba. Az igazgató egy interjúszobába kísérte őt, és becsukta az ajtót. Az adósságról szóló beszélgetés közben azonban Lewis ideges lett és úgy döntött, inkább távozik.

Csakhogy Mr. Hicks azt mondta, bezárta az ajtót és elállta az utat is. "Ott voltam vagy 20-30 percig bezárva, ijesztő volt, ahogy az a nagy ember ott állt. Csak akkor szabadultam ki, amikor két munkatársa meghallotta a kiáltásaimat." - mesélte a bíróságon a nő.

Panaszt tett az incidens miatt, de azt maga az igazgató vizsgálta ki, a belső videófelvételeket pedig időközben törölték, így nem maradt bizonyíték.

Bár a tárgyaláson az igazgató tagadta, hogy bezárta az ajtót, a bíró úgy vélte, termeténél fogva valóban fenyegető lehetett már a puszta jelenléte is a nő számára, így jogosan érezhette úgy, hogy be van zárva a szobába. Azt is megállapították, hogy a befagyasztási kérelem elutasításával a bank megszegte a szerződésben vállalt kötelezettségeit, továbbá túlzónak találta a bíró az összesen 157 fenyegető telefonhívást is.

Lewis kisasszony most egy harmadik, adósságkezeléssel foglalkozó cégen keresztül havi 300 fontonként rendezi a fennálló tartozását, a bíró állásfoglalása szerint ugyanis egyértelmű, hogy a hitelkártya-díjak miatt a nő ördögi körbe került, amelyből nem tudott kimászni, csak próbált felszínen maradni a bankköltségek megfizetésével, de az alaptartozást képtelen volt törleszteni.

"Szellemileg kimerültem, de így is megérte. Remélem, ez majd megmutatja a nagy bankoknak is, hogy nem szórakozhatnak az ügyfeleikkel." - nyilatkozott az ügy végén a nő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.