A szakirodalom csak egy hasonló esetről tud

Szenzáció: Két fejjel született egy királypiton!

Elképesztő genetikai rendellenességgel jött világra egy királypiton: két feje van és mindkettő önállóan működik. A szakirodalomban mindössze egy hasonló esetről tesznek említést.

2011.06.29 17:40ma.hu

Bár már egy éves, csak most mutatták be a nagyközönségnek azt a királypitont, amelyik Németországban két fejjel bújt ki a tojásból.

A 20 centis hüllő mindkét feje egymástól függetlenül működik, ám nagyobb veszélyt nem jelent, mint "normális" társai. Annak ellenére ugyanis, hogy legfeljebb másfél méteresre nő meg a kifejlett példány, az óriáskígyók fajába tartozik, vagyis áldozatait nem méreggel, hanem szorítással öli meg.

Azaz ha támadáskor mindkét fejével meg is harap valakit, az legfeljebb fájdalmat okoz, de halálos adagnyi mérget semmiképp.

Persze ettől se kell igazán tartani, a faj a kígyók közül az egyik legbékésebb, és ha fenyegetve érzi magát, inkább összegömbölyödik, fejét és farkát elrejtve, semmint támadással válaszoljon. Ez a gömbölyödés miatt hívják egyébként gyakorta labdapitonnak is.

Fotó: Daily Mail


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.