A piton elpusztult volna, ha nem lelnek rá!

Egy kígyó majdnem utolsó vacsorája!

Megtaláltak egy lopott kígyót Ausztráliában, miután az megevett egy nyomkövetővel felszerelt veszélyeztetett erszényest.

2009.07.01 11:45MTI

A kétméteres szőnyegpitont (Morelia spilota variegata) egy Perth környéki kutatóközpontból lopták el, nem sokkal az után, hogy lenyelt egy ecsetfarkú patkánykengurut (Bettongia penicillata).

A tudósok érzékelték a patkánykenguruból származó jeleket, és a rendőrség segítségével nyomon követték azokat egészen egy Heathridge-i házig - olvasható az Ananova brit hírügynökség portálján (www.ananova.com).

A tolvajok megdöbbentek, amikor rájuk találtak, nem is gondolták, hogy a kígyó gyomrában nyomkövető van.

A kutatók szerint a piton elpusztult volna, ha megmentői rá nem lelnek. Csak akkor engedik el, ha felöklendezi a nyomkövetőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.