A kaszinót még meg is büntették a hibáért

Félkarú adakozó: 25 ezer dollárt köpött a tucat helyett

5 millió forintnak megfelelő összeget nyert egy szerencsevadász a félkarún, igaz, mindössze 12 dollárt kellett volna bezsebelnie. A gép elromlott, a kaszinót ezért még meg is büntették.

2011.06.23 11:29ma.hu

Pittsburgh egyik kaszinója igencsak pórul járt, amiért nem vizsgáltatta át időben az egyik nyerőgépét: nemcsak milliókat kellett kifizetnie az egyik szerencsés vendégnek, de még meg is büntették a játéktermet a mulasztásért.

Az amerikai játékterembe közel egy évvel ezelőtt tért be egy szerencsevadász, remélve, hogy sikerül egy kis aprópénzre szert tennie, ám ő sem számított arra, hogy milyen mesés nyereménnyel tér haza aznap este. Bár a félkarú rablón mindössze 12 dollárt sikerült kipörgetnie, a gép csak úgy ontotta magából a dollárokat, meg sem állt egészen 25 ezerig, ami nagyjából 5 millió forintnak felel meg.

A kaszinó vezetése hamarosan jogi útra terelte a különös esetet, megpróbálta visszaszerezni a pénzét, ami a szabályok értelmében nem járt volna a szerencsés nyertesnek, ám a napokban megszületett bírói ítéletnek megfelelően - a fogyasztóvédelmi törvények miatt - a tévedést már nem lehet korrigálni.

Mint kiderült, a félkarú rablóból azért lett félkaró adakozó, mert a technikai személyzet nem ellenőrizte megfelelően a gép működését, ami végül a fenti hibához vezetett. Épp emiatt a felügyelet úgy döntött, hogy a nyertesnek nem kell az ötmilliót visszafizetnie, ugyanakkor az ellenőrzés elmulasztása miatt a kaszinót még meg is büntették - azt nem hozták nyilvánosságra, hogy pontosan mekkora összegre.

Annyit lehet csak tudni, hogy a szerencsejáték-felügyelet beadványához képest az enyhébb büntetést ítélte meg a taláros testület.

Egy biztos: a kaszinó vezetősége azóta továbbképezte az alkalmazottait, és a jövőben jobban oda fognak figyelni, hogy a gépek véletlenül se adhassanak ki több pénzt, mint amennyit néha-néha a csábítás miatt muszáj.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.