Tűzhányó

Hawaii: már a lakóházak pusztulása zajlik - videók

Eljutott a láva a lakott területekre, sorban emészt fel mindent, ami az útjába akad.

2018.05.06 11:32ma.hu

A Kilauea vulkán péntek óta nagy intenzitással lávát lövell ki magából, amely lakott területeket is veszélyeztet: a levegőben rendkívül magas a kéngáz koncentrációja. Sokan útra keltek, de vannak akik a veszély ellenére házaikban maradtak. A helyi polgári védelem szerint nem valószínű, hogy a mostani földrengés szökőárat idézne elő.

Így fortyog a láva

A láva hatalmas földrengésekkel tör utat magának a felszín felé

Súlyosbítja a helyzetet, hogy a térséget komoly földrengés rázta meg: az amerikai földtani intézet szerint 40 éve nem volt ilyen erős, 6,9-es intenzitású mozgás - a mostanit ráadásul több gyengébb rengés előzte meg. 14 ezer háztartásban nincs áram, a szakemberek a kéngáz magas koncentrációja miatt egészségügyi okokból, nem kezdhetik meg a helyreállítási munkálatokat.

Egyre több a hasadékból ömlik a magma


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.