Tűzhányó

Már 5 hasadék mentén zajlik a kitörés Hawaii-on

A rendkívül erős földrengés még inkább rontott a helyzeten, az utak tovább repedtek, ismét vörös vulkáni hamuanyag tódult ki

2018.05.05 13:33ma.hu

Fokozódik a helyzet a hawaii Nagy-szigeten. Egyre kritikusabb az állapot, 5 hasadék mentén zajlik a kitörés, a közel 7-es erősségű földrengés után (mivel a magma magának váj utat a kőzettestben, nem pedig lávacsövekben mozog) ismét vörös vulkáni hamuanyag tódult ki a Pu'u 'Ō'ō kráteréből, repednek tovább az utak, az egyik aktív hasadék Leilani és Kaupili utak találkozásánál - írta Harangi Szabolcs a Tűzhányó blog szakértője.

Tűzhányó Blog Facebook-oldal




A USGS képviselője elmagyarázza a helyzetet a helyieknek

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.