Tűzhányó

A láva már az utakra folyik Hawaii-on

A hatóságok 1700 lakos azonnal kitelepítését rendelték el! A hasadék 150 méter hosszan nyílt fel.

2018.05.05 09:58ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu az elsők között beszámolt, kitört a Kilauea vulkán Hawaii-szigetén. Több repedés mentén lávafolyás alakult ki, a tűzhányó gőzt, füstöt és lávát lőtt a levegőbe. A lávafolyam különösen Leilani körzet lakóit fenyegeti.

Hétfő óta több, kisebb földrengés jelezte a Kilauea fokozott aktivitását, amit csütörtökön egy 5-ös erősségű követett, majd kitört a vulkán Hawaii legnagyobb szigetén. Az elmúlt három évtizedben a Kilauea kráterében folyamatosan fortyogott az iszap, a vulkán nem szunnyadt teljesen. Rendszeresen folyik belőle az 1100 Celsius fokon izzó láva, ezért a világ egyik legaktívabb tűzhányójaként tartják számon.

A helyi katasztrófavédelem lezárta a környéket, turisták sem utazhatnak a térségbe.

Tűzhányó Blog Facebook-oldal


A hasadék 150 méter hosszan nyílt fel - drónfelvétel

A Richter-skála szerinti 6,9-es erősségű rengés rázta meg a térséget

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.