Tiszteletlenség

"Még el sem temették az összes áldozatot..."

Tiltakoznak a túlélők és az áldozatok hozzátartozói a lavina által betemetett közép-olaszországi hegyi szálloda, a Hotel Rigopiano katasztrófájának megfilmesítése ellen.

2017.02.10 16:55MTI
hirdetés

A Taodue magán televíziós csatorna a héten jelentette be, hogy négyrészes minisorozatot forgat a tragédiáról, hogy megvilágítsa a katasztrófa hátterét és emléket állítson a 29 áldozatnak. A Berlusconi-féle Mediaset-csoporthoz tartozó tévécsatorna közlése szerint a drámát személyesen átélő emberek - túlélők, hozzátartozók, a mentésben résztvevők - támogatásával dolgoznak a projekten, a forgatás kezdetét szeptemberre tervezik. Az 50 perces epizódokból álló tévésorozat 2018 januárjában, a szerencsétlenség évfordulóján kerülne adásba terveik szerint.

11 ember élte túl a lavinát (Fotó: EPA)

A túlélők és a halálos áldozatok hozzátartozói közül többen azonban meg akarják akadályozni a forgatás elkezdését. "Hihetetlen, hogy valaki televíziós sorozatot akar forgatni erről a katasztrófáról" - fogalmazott Giorgia Galassi, aki 43 órát töltött a hó és a romok alatt az Abruzzo tartományban, az Appeninekben lévő, 1200 méteres magasságban, meredek hegyoldalban fekvő négycsillagos szállodában. "Még el sem temették az összes áldozatot, és már filmet akarnak forgatni. Ez tiszteletlenség az áldozatokkal és hozzátartozóikkal szemben" - fogalmazott Gianpiero Parete, aki elsőként hívott segítséget, és akinek családját élve sikerült kiszabadítani a romok alól.

A Hotel Rigopianóban a baleset idején, január 18-án negyvenen tartózkodtak. Tizenegyen élték túl a lavinaomlást, kilenc embert - köztük 4 gyermeket - a törmelék alól ástak ki. Pescara város ügyészsége gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. A lavinát valószínűleg a környéken bekövetkezett földrengés indította el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.