Olaszországi lavina

Jeget és havat ettek a romok alá szorult emberek, hogy életben maradjanak

Az olasz hegyimentők eddig kilenc embert menekítettek ki az összedőlt szálloda romjai alól.

2017.01.23 11:41ma.hu
Fotó: AFP

Jeget és havat ettek, hogy életben maradjanak - mondta a Corrierre della Serrának nyilatkozva a múlt heti olasz lavina egyik túlélője.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, múlt szerdán egy lavina temette maga alá a Közép-Olaszországban lévő Rigopiano szállodát. A tragédiának számos halottja van, a mentőalakulatok folyamatosan kutatnak a túlélők és a holttestek után.

A lapnak nyilatkozó vendég elmondta: társaival 58 órát vártak arra, hogy kimentsék őket a hó fogságából. "Mindent magával vitt, nem értettem, mi történik" - mondta a lavináról Georgia Galassi, aki vőlegényével szállt meg a hotelben.

A szállodára hatalmas mennyiségű hó zúdult, amelynek tömege egyes becslések szerint a 120 ezer tonnát is meghaladhatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.