Földmozgás

Földrengések rázták meg Romániát

Három földrengés történt Romániában szerdán, ezek közül a legerősebb - 5-ös erejű - Bukarestben is érződött.

2017.02.08 18:57MTI

A román országos földtani intézet mérései szerint a helyi idő szerint röviddel délután öt óra után történt - az Agerpres hírügynökség szerint a Richter-skála szerinti - 5-ös erejű földrengés központja a szeizmológiailag aktív Vrancea térségben volt. Ezt hat perccel később egy 3-as erősségű utórengés követte. A földtani intézet szerda délelőtt is regisztrált egy földmozgást, amelynek erőssége 4,4-es volt.

Forrás: RSOE EDIS

A lakosság csak az 5-ös erősségűt érezte, ez többek között Bukarestben volt érezhető. Román hírforrások szerint Bulgáriában és a Moldovában is érezte a lakosság. A földrengés nem okozott anyagi kárt a román fővárosban.

Bukarestet tavaly szeptember 24-én és december 28-án rázta meg egy-egy 5,3-as erősségű földrengés. Az országos földtani intézet február elejétől kilenc földmozgást mért, amelyeknek erőssége 2,3 és 4,2 között változott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.