Ezúttal Haima támad

Máris újabb pusztító forgószél száguld a Fülöp-szigetek felé

Három nappal a Sarika tájfun után a Fülöp-szigetek már egy újabb pusztító forgószél, a Haima elszenvedésére készült szerdán.

2016.10.19 12:49MTI
hirdetés

A hatóságok elővigyázatosságból biztonságos helyre költöztettek több ezer olyan lakost, akik folyó vagy hegy közelében élnek Cagayan vagy Ilocos Norte tartományokban, mert várhatóan ezeken a területeken halad keresztül a tájfun.

A Haima szállította szelek sebessége szerdán a tenger felett 220 kilométer volt óránként, de a széllökések elérték a 305 kilométert is. Nyugat-északnyugati irányban halad óránként 26 kilométert megtéve.

Várhatóan csütörtök reggel Cagayanban fog lecsapni - közölte a meteorológiai szolgálat. Hatására a tenger hullámai elérhetik az ötméteres magasságot is. A katasztrófavédelmi szolgálatot riadókészültségbe helyezték.

Évente átlagosan 20 tájfun pusztít a Fülöp-szigeteken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.