Már Kínát támadja a tájfun

Videó: így tépázza Hajnan szigetét a Sarika

Mintegy félmillió embert kellett evakuálni a dél-kínai Hajnan szigetén az óránként 160 kilométeres sebességű széllökésekkel és heves esőzéssel érkezett Sarika tájfun miatt.

2016.10.18 16:52MTI

A Hszinhua állami hírügynökség közlése szerint a tájfun közép-európai idő szerint hajnali négy előtt érte el a dél-kínai szigetet. Az ország meteorológiai központja a legmagasabb, piros fokozatú figyelmeztetést adta ki.

A helyi hatóságok mintegy 500 ezer embert evakuáltak, az iskolák nyolc megyében zárva maradtak, és a turistacélpontokat is lezárták a látogatók elől.

A szigeten felfüggesztették a vasúti közlekedést, és mintegy 250 repülőjáratot töröltek a déli tartomány székhelyének, Hajkounak a nemzetközi repülőterén.

A tartományi meteorológiai hivatal súlyos károkra számít az utóbbi évtized legerősebbjének minősített tájfun nyomában.

A Hszinhua beszámolója szerint a Sarikának egyelőre nincsenek halálos áldozatai, a hírügynökség ugyanakkor fontosnak találta megjegyezni, hogy egy földműves 31 szarvasmarhája áramütés miatt elpusztult, miután a tájfun leszakította az állatok fölötti erősáramú vezetéket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.