A Songa tájfun óriási erővel érkezik

Mega-vihar csap le az Egyesült Államokra

Rég nem látott erejű trópusi vihar formálódott a Csendes-óceánon, ami lassan eléri az USA nyugati partját.

2016.10.16 10:53ma.hu
hirdetés

Még csütörtökön kezdett formálódni a nyílt óceánon az a vihar, ami a feltételezések szerint akár 241 kilométeres szelekkel tarolhatja végig a parti városokat. A Songa tájfun akár 14 méteres hullámokat is generálhat és várhatóan rengeteg esővíz is lezúdul majd a nyomában igen rövid idő alatt.

A szakértők attól tartanak, hogy komoly károkat okozhat a vihar. 1962-ben éppen az amerikaiak egyik nemzeti ünnepén, Kolumbusz Napon csapott le egy hasonló erősségű vihar Kaliforniára és a nyugati part többi államára 46 ember életét követelve. A szakértők szerint azóta a területen sokkal több ember él és ezért nem lehet felbecsülni, a mostani vihar hány áldozattal jár majd.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.