Érkezik a Meranti

Szupertájfun készül lecsapni Tajvanra

Mintegy 1800 turistát helyeztek biztonságba a parthoz közeli szigetekről a tajvani hatóságok kedden a Meranti szupertájfun érkezésére készülve.

2016.09.13 14:30MTI
hirdetés

A part menti iskolákat és hatósági intézményeket nagyrészt bezárták. A meteorológiai szolgálat szerint a Meranti kedd este érheti el Tajvan déli részét. A trópusi vihar az ilyenkor megszokott heves esőzésekkel és erőteljes széllökésekkel érkezik majd, és szerda estig vagy csütörtök hajnalig tombolhat a maga teljességében.

A turistákat kitelepítették a Zöld-szigetről és az Orchidea-szigetről, ahová szerdáig nem közlekednek a kompok sem.

A tajvani védelmi minisztérium 33 ezer katonát helyezett készenlétbe.

Tajvant júliusban a Nepartak szupertájfun érintette, akkor három ember meghalt, több százan pedig megsérültek.

Ugyancsak készenlétben állnak a kínai hatóságok, amelyek több tartományban kiemelt figyelemmel kísérik a tájfun fejlődését. A központi szervek arra kérték a vihar útvonalán fekvő térségek hatóságait, hogy készüljenek fel a segítségnyújtásra. A meteorológiai szolgálat szerint a Meranti csütörtökön éri majd el Kínát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.