Vihar

Még a katasztrófaelhárítók parancsnoka is odaveszett az orosz Távol-Keleten tomboló tájfun miatt

Társait mentette, mert belezuhant autójuk a megáradt folyóba. Ő maga nem tudta élve elhagyni a jármúvet.

2016.09.02 17:00MTI

Életét vesztette katasztrófa-elhárítási munkálatok közben az orosz Távol-Keleten a rendkívüli helyzetek minisztériuma Tengermelléki körzetének parancsnoka - közölte pénteken a tárca.

A Tengermelléken szövetségi szintű szükségállapotot hirdettek ki, miután a területen a hét első felében, súlyos áradásokat okozva, végigsöpört a Lionrock hurrikán. A katasztrófa sújtotta területről, ahol mintegy 2500 ház került víz alá, 641 személyt kellett kimenekíteni. 17 községgel minden kapcsolat megszakadt.

A mentési munkálatokban mintegy 14 ezren vesznek részt, a rendkívüli helyzetek minisztériumának egységei mellett a hadsereget és a haditengerészetet is bevetetté.

Egy 9 fős mentőosztagot szállító KamAZ típusú teherautó folyóba zuhant. A járművön tartózkodott Oleg Fegyura, a katasztrófa-elhárítási tárca tengermelléki parancsnoka, aki részt vett a társai mentésében, de maga már nem tudta elhagyni a járművet. Holttestét pénteken búvárok találták meg.

A meteorológiai előrejelzés szerint a környéken újabb tájfun és áradás várható

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.