Beütött a Lionrock tájfun

Csaknem 2 ezer lakóházat borított el az árvíz az orosz Távol-Keleten

Tizenhárom településen 1922 lakóházat borított el csütörtökre a Lionrock tájfun keltette áradás az orosz távol-keleti Tengermelléken.

2016.09.01 20:21MTI
hirdetés
PrimaMedia

A területen az autóutak 23 helyen, 27 kilométer hosszúságban váltak járhatatlanná és kilenc híd rongálódott meg, ami 17 települést vágott el a külvilágtól. 13 településsel megszakadt a távközlési összeköttetés és 5 és fél ezer ember áram nélkül maradt.

PrimaMedia


A tájfun sújtotta területről 445 embert kellett kimenteni, 65 iskolában pedig csütörtökről hétfőre halasztották az iskolaév kezdetét.

PrimaMedia

A katasztrófa-elhárításhoz az orosz védelmi minisztérium 3,5 ezer katonát és 400 járművet vezényelt a területre.

PrimaMedia

A Lionrock tájfun, amely hétfőtől szerdáig pusztított a Vlagyivosztok központú Tengermelléken, a közeli Japánban legkevesebb 10 emberéletet követelt.

PrimaMedia


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.