Árvíz

Halottak, károk a dél-kínai esőzések nyomán

Legalább 4 ember meghalt a dél-kínai Hunan tartományban két napon át tartó esőzések, áradások következtében, további 4-et még keresnek.

2016.06.16 14:40MTI
Reuters

Csaknem 145 ezer embert kellett a lakóhelyéről elköltöztetni.

A tartományi illetékesek csütörtöki közlése szerint 10 városban és 51 megyében több mint egymillió embert ért kár, 59 300 hektár területen semmisült meg a termés, és mintegy kétezer ház dőlt romba. Az anyagi kárt 756 millió jüanra (32,3 milliárd forintra) becsülik.

Ugyancsak a nagy mennyiségű csapadék okozta súlyos károkról érkezett jelentés a kelet-kínai Csianghszi és a déli Kujcsou, Kuangtung tartományokból, valamint a Kuangszi-Csuang autonóm területről. Mindenütt áradások, földcsuszamlások kísérik a felhőszakadásokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.