Áradás

Csodálatos képek a nagy párizsi árvízről 1910-ből és 2016-ból

1910-ben Párizsban a Szajna elérte a 8,42 méteres magasságot, elárasztotta a metrómegállókat és lebénította az egész fővárost, idén 6,30 és 6,50 méter között tetőzött.

2016.06.09 17:30ma.hu

Harmincnégy éves rekordot döntött meg a Szajna szintje Párizsban a múlt héten. A vízszint péntek este 6,30 és 6,50 méter között tetőzött, amire 34 éve nem volt példa. Az 1982-es esőzéseket követően 6,12 méteres magasságig emelkedett a víz szintje a francia fővárosban. A három napig tartó folyamatos esőzés miatti árvíz miatt Párizst nem fenyegette az 1910-eshez hasonló katasztrófa, amikor is a Szajna elérte a 8,42 méteres magasságot, elárasztotta a metrómegállókat és lebénította az egész fővárost. Százhat évvel ezelőtt a Szajna mind a három mellékfolyója megáradt, most viszont csak a Loignon, amely egyébként már leapadt.














Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.