Globális klímacsúcs

Klíma - Mi jövőnk - Mi jövünk! - 550 mécses-felirattal üzentek Budapesten

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a Budapesti Műszaki Egyetem Zöld Köre (BME EZK) látványos klímavédelmi akciót szervezett a párizsi ENSZ klímacsúcs-zárása alkalmából Budapesten.

2015.12.12 17:22ma.hu
MTVSZ Bajomi Bálint

A döntéshozók megállapodtak Párizsban, de a valódi energia-átmenet, a gyakorlati klímavédelem továbbra is főleg az állampolgárokon múlik és ehhez megfelelő intézkedési és támogatási keretet kell a nemzeti kormányzatoknak biztosítania.

„A mai napon a Föld Barátai felhívására civilek tízezrei szerveztek figyelemfelhívó akciókat szerte a világon, Párizsban és Magyarországon is. Az üzenet közös: a Párizsi Megállapodás elégtelen és igazságtalan globális klímavédelmet jelent, nem védi a klímaváltozásnak kitett lakosságot a káros hatásoktól. Ezért olyan széleskörű klímavédelmi intézkedéseket kell életbe léptetniük a nemzeti döntéshozóknak, amellyel elősegítik a közösségi, önkormányzati energiatakarékos és megújuló energia kezdeményezéseket" – mondta Botár Alexa, a Magyar Természetvédők Szövetsége klíma-energia programvezetője.

„A magyar kormányzat csak akkor mondhatja el magáról, hogy érdemi, hatékony klímavédelmi lépéseket tett, ha széleskörűen támogatja a lakossági energiatakarékossági beruházásokat úgy, hogy a tartalékokkal nem rendelkező, hitelképtelen energiaszegény családok kiemelten hozzáférjenek e támogatásokhoz. Továbbá ha a hulladék megelőzést prioritássá teszi az égetéssel szemben.” – hívta fel a figyelmet Botár Alexa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.