NFM

Párizsi klímacsúcs: Magyarország csatlakozott a Globális Zöld Növekedési Intézethez

A dél-koreai székhelyű nemzetközi szervezet a zöld beruházások ösztönzésével foglalkozik.

2015.12.09 06:30MTI

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a csatlakozásról szóló, kétoldalú megállapodást kedden Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár és Yvo de Boer, a Globális Zöld Növekedési Intézet (Global Green Growth Institute - GGGI) főigazgatója írta alá Párizsban, ahol jelenleg is zajlik a klímacsúcs.

A tárca szerint a csatlakozással "Magyarország újabb jelentős előrelépést tett a szoros klímavédelmi együttműködés életre hívásáért, és a készülő új klímaegyezmény eredményes végrehajtása érdekében".

A Magyarország és a GGGI között aláírt megállapodás a felek 2016-ban megkezdődő együttműködésének feltételeit rögzíti. Magyarország a GGGI kulcsfontosságú működési területei közül a vízgazdálkodás és az energiahatékonyság területein is kiemelkedő eredményekkel rendelkezik, amelyekre a szervezettel összefogva, a nemzetközi klímafinanszírozási stratégia részeként kíván majd építeni - hívja fel a figyelmet az NFM.

A GGGI fő célja, hogy segítse a fejlődő és átmeneti gazdaságú országokat az alacsony kibocsátású, zöld gazdasági fejlődés megvalósításában. Ehhez szakmai támogatást és hálózatépítési lehetőséget nyújt tagországainak. Az intézet szoros kapcsolatban áll a nemzetközi klímapolitikai tárgyalásokkal, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezményével, és munkájával a készülő új párizsi egyezmény végrehajtását is támogatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.