Nagyon sok embert érintenek

Legkevesebb száz halálos áldozatot követeltek az áradások Indiában

Legkevesebb százan meghaltak Indiában a heves esőzések okozta áradások következtében, a halálesetek többségét Nyugat-Bengál államban regisztrálták.

2015.08.03 07:48MTI

A hatóságok közlése szerint az áradások mintegy nyolcmillió embert érintenek több államban, köztük a nyugati Gudzsarátban és Rádzsasztánban, valamint a keleti Oriszában és Nyugat-Bengálban.

Nyugat-Bengálban negyvennyolc, Rádzsasztánban pedig huszonnyolc ember vesztette életét a hétvégén. Az áldozatok száma Manipur államban is meghaladja a húszat.

A katasztrófavédelmi szolgálat ideiglenes menedékhelyeket állít fel a rászorulók számára, a lakásügyi tárca tájékoztatása szerint emberek tízezrei kényszerültek meghúzni magukat ezekben a táborokban.

Az esős évszak, a monszun júniustól szeptemberig tart Indiában, s az ország nyugati és középső részének mintegy kilencven százalékát érinti. A heves esőzések gyakran okozzák épületek összeomlását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.