Sóstózó

Öt indiai antilop született a Nyíregyházi Állatparkban

A három ázsiai elefánttal évek óta társbérletben élő apró termetű, de annál fürgébb csorda jelenleg egy vezérbikából, kilenc ivarérett antiloptehénből és öt gidából áll.

2015.07.11 09:49MTI
Facebook

Egy héten belül öt indiai antilop (Antilope cervicapra) született a Nyíregyházi Állatparkban - közölte honlapján az állatkert szombaton.

A három ázsiai elefánttal évek óta társbérletben élő apró termetű, de annál fürgébb csorda jelenleg egy vezérbikából, kilenc ivarérett antiloptehénből és öt gidából áll. A közös tartás célja hogy "ingergazdagabbá" tegyék az intelligens elefántok környezetét, valamint a látogatók megfigyelhetik, milyen békésen tudnak egymás mellett élni a törpe és az óriás növényevők - olvasható a www.sostozoo.hu oldalon.

Az indiai antilop egyike annak a kevés antilopfajnak, amelynek nősténye és hímje lényegesen különbözik egymástól. A nőstények és a fiatal állatok sárgásbarnák, a kifejlett hímek csokoládébarnák. A hímeknek hatvan centiméter hosszúságot is elérő csavarodott szarvuk van.

Az indiai antilop kis számban India szinte teljes területén előfordul, kivéve a hegységeket és a nedvesebb területeket. Becslések szerint valaha mintegy 4 millió egyed élt a földrésznyi ország síkságain, mára viszont csupán tízezer maradt belőlük. A fajt a vadászat és élőhelyének pusztulása egyaránt veszélyezteti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.