Rekord

Hatalmas kasszasiker a legdrágább indiai film

Hatalmas kasszasikernek bizonyult már premierhétvégéjén a mintegy 2,5 milliárd rúpiából (11 milliárd forintból) forgatott Baahubali című kétrészes történelmi kalandfilm Indiában.

2015.07.14 19:24MTI
Baahubali PR

A The Guardian beszámolója szerint az indiai filmipar bevételei idén elég döcögősen indultak be, egészen május végéig kellett várni az első nagyobb helyi mozisikerre egy romantikus dráma folytatására. A hagyományosan piacvezetőnek tekintett Bollywood helyett aztán a dél-indiai Teluguból robbant be az idei első nagy kasszasiker a hétvégén: a Baahubali című eposzra - amelyet minden idők eddigi legdrágább indiai filmjeként emlegetnek - a Hindustan Times szerint olyan sokan váltottak jegyet, hogy költségvetésének több mint fele máris megtérült. A produkció globális bevétele a premierhétvégén elérte a 26 millió dollárt (7,3 milliárd forintot).

S. S. Radzsamouli rendkívül látványos filmeposzában, amely az elvesztett trónjáért harcoló legendás hősről, Baahubaliról szól, egy 45 perces csatajelenet is helyet kapott. A film telugu és tamil nyelven készült, de hindi és malajálam fordításban is forgalmazzák India-szerte.

A produkciót - amely egyebek mellett Amerikában és Nagy-Britanniában is mozikba kerül - a kritika is kedvezően fogadta. A Guardian szerint a rendező megtalálta a "csaknem tökéletes egyensúlyt" az akciók és a poézis között, a Times of India pedig a Radzsamouli által teremtett grandiózus látványvilágot méltatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.