A rendkívüli hőség miatt tüzek törtek ki Izraelben

Akkora hőség van Izraelben, hogy újra és újra kigyullad

Izraelben számos helyen bozót- és erdőtüzek törtek ki a rendkívüli hőhullám miatt hétfőn - közölte a jeruzsálemi közszolgálati rádió.

2015.05.18 17:43MTI

Lezárták a Tel-Aviv és Haifa közötti tengerparti autópálya egy szakaszát, mert lángra kaptak az út menti tövisbokrok. Korábban a Tel-Aviv-Jeruzsálem közti egyes autópálya egyik sávjának a forgalmát is leállították egy időre egy Jeruzsálem határában kitört erdőtűz miatt. Egész nap súlyos dugók nehezítették az országban a közlekedést.

Észak-Izraelben és Ciszjordániában is számos helyen kapott lángra a tűző napon a növényzet, a tűzoltók országszerte repülőkkel és kocsikkal próbálják megfékezni a lángokat.

Elsősorban a mezőgazdaságban okoztak károkat a tüzek, üvegházak és ültetvények égtek le - értesült a Ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja.

A helyi elektromos műveknél délután majdnem tízezer megawattos idei csúcs-fogyasztást mértek a rengeteg bekapcsolt klímaberendezés miatt. Minden idők eddigi legnagyobb izraeli fogyasztása 2012 júliusában 11900 megawatt volt.

Az idei első nagyobb hőhullám Izrael nagy részén több mint negyven Celsius-fokos hőmérsékletet hozott, ami miatt gyakran riasztották a mentőket is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.