Az ország legsúlyosabb két csapását szenvedte el

Nepál még soha nem kapot két ekkorát az univerzumtól

Minden idők legsúlyosabb természeti csapásává vált a közelmúltbeli két földrengés Nepál feljegyzett történelmében: a himalájai országot ért katasztrófa emberáldozatainak hivatalos száma ugyanis vasárnap meghaladta a 8500-at.

2015.05.17 22:34MTI

Az utóbbi hetek két földrengésében eddig legkevesebb 8500 ember halt meg, és további ezreket nyilvánítottak eltűntnek. A nepáli belügyminisztérium adatai szerint a halálos áldozatok száma eddig 8583. Emellett legkevesebb 101 ezer ember sérült meg a természeti csapásban - közölte a katasztrófavédelem.

Április 25-én 7,8-as erősségű földrengés rázta meg a himalájai országot, amely az eurázsiai és a dél-ázsiai tektonikus lemezek találkozásánál fekszik. A több ezer halott mellett mintegy félmillió házat döntött romba a földmozgás.

A második, 7,4-es fokozatú földrengés május 12-én érte Nepál keleti részét, ami több földcsuszamlást is okozott, elvágva a távoli falvakhoz vezető útvonalakat.

Szusil Koirala nepáli miniszterelnök újságíróknak elmondta, hogy a két földrengésben 58 külföldi vesztette életét, és további 112 külföldi személyt keresnek még. Hozzátette, előfordulhat, hogy ezek az emberek egyszerűen csak nem regisztráltak a hatóságoknál, amikor elhagyták az országot, és ezért nincs hollétükről információjuk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.