Heves esőzések Pakisztánban

Több tucat épület roskadt össze a viharban - sokan meghaltak

Legalább 37-en meghaltak és több mint 200-an megsérültek vasárnap a Pakisztán északnyugati részén tomboló viharban és heves esőzésben.

2015.04.27 07:52MTI

A Hajbár-Pahtunhva tartományban a heves esőzésekkel kísért, helyenként óránkénti 120 kilométeres viharos széllökésekben több tucat épület roskadt össze, fákat és villanypóznák csavart ki a szél.

Az eső helyi idő szerint vasárnap délután kezdett esni, és rövid idő alatt annyi csapadék hullott, mint a nyár elején beköszöntő monszun idején szokott. A pakisztáni hadsereg katonákat küldött a vihar sújtotta térségbe. A bajba jutottak mentését nehezíti az, hogy víz árasztotta el az utakat, és kidőlt fák is akadályozzák a mentőszolgálat munkáját.

A hárommilliós Pesavar egyes negyedeit egyméteres víz lepte el. A pesavari repülőteret lezárták, a légikikötő nem fogad és nem is indít járatokat.

A meteorológiai szolgálat szerint az éjszaka folyamán újabb esőzések várhatók a térségben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.