Dolgozik a harag

Összecsapások Pakisztánban

A hadsereg légierejével és szárazföldi erőkkel támadja a tálibokat és a velük szövetséges Laskar-i-Iszlám lázadószervezet fegyvereseit Haiber tartományban és Dél-Vazirisztán körzetben.

2015.03.22 13:30MTI

Az utóbbi napokban is folytatódott a pakisztáni hadsereg támadása az iszlamista lázadók ellen az ország északnyugati részén, amely kicsúszik a központi kormány ellenőrzése alól. Egy katonai szóvivő szerint az utóbbi egy hétben 80 lázadót öltek meg. A pakisztáni tálibok viszont hat katona megöléséről számoltak be.

A hadsereg légierejével és szárazföldi erőkkel támadja a tálibokat és a velük szövetséges Laskar-i-Iszlám lázadószervezet fegyvereseit Haiber tartományban és Dél-Vazirisztán körzetben.

A hadsereg szóvivője szerint amellett, hogy megöltek 80 lázadót, megsebesítettek további százat, sokan pedig menekülnek az afgán határ felé.

A tálibok szóvivője arról számolt be, hogy a legtöbb összecsapás a Tira-völgyben történt. Egy felrobbanó aknájuk megölt hat katonát. Két hírszerzési tisztségviselő közölte, hogy a hadsereg egyik őrnagya is a halottak között van.

A pakisztáni tálibok és szövetségeseik több mint egy évtizede vívnak fegyveres harcot Iszlámábád ellen, és céljuk iszlám törvényeken alapuló uralom bevezetése.

A tálibok támadásaiban több tízezer pakisztáni vesztette életét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.