2,7

Újabb utórengés volt Nógrád megyében

A Richter-skála szerinti 2,7-es erősségű földrengés 4 kilométeres mélységben keletkezett, és a január 19-ei cserhátsurányi, 4,4-es magnitúdójú földmozgás utórengése volt.

2014.02.19 18:23MTI

Újabb földrengés volt Nógrád megyében, Érsekvadkert közelében szerdán - közölte az MTI-vel a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Geodéziai és Geofizikai Intézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma.

Győri Erzsébet szeizmológus tudatta: a Richter-skála szerinti 2,7-es erősségű földrengés 4 kilométeres mélységben keletkezett, és a január 19-ei cserhátsurányi, 4,4-es magnitúdójú földmozgás utórengése volt

Angyal Eszter, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: az eddigi jelzések szerint Borsosberényben, Szentén, Érsekvadkerten és Tereskén érzékelték az emberek a földrengést. Károkról nem érkezett bejelentés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.