Sérültekről nincs hír

Erős földrengés Kínában

Erős földrengés rázta meg az északnyugat-kínai Hszincsiang térségét szerdán.

2014.02.12 11:42MTI

Az amerikai földtani intézet (USGS) mérése szerint a földmozgás 6,9-es erősségű volt, míg az illetékes kínai hatóságok 7,3-es erősségű rengésről számoltak be. A földmozgás ritkán lakott, félreeső térséget érintett, sérültekről, anyagi kárról egyelőre nem érkezett jelentés.

A rengés epicentruma Hszincsiang déli részén, a többségében ujgurok lakta Hotan várostól 270 kilométerre volt, egy többnyire sivatagos-hegyvidéki térségben. Az epicentrum 50 kilométeres körzetében nincs lakott település.

Több utórengés is történt, az egyiknek az erőssége elérte az 5,7-et. A hszincsiangi kormányzat egy mikroblogon tudatta, hogy húszfős mentőcsapatot készül küldeni a földrengés sújtotta, lényegében lakatlan térségbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.