Több ezer károsultja van a földrengésnek

Megrongálódott, romba dőlt épületek Északnyugat-Kínában

Több mint hétezer károsultja van a 7,3-es (más adatok szerint 6,9-es) erősségű földrengésnek az északnyugat-kínai Hszincsiang térségében, de áldozatokról nem érkeztek jelentések.

2014.02.13 11:33MTI

A földmozgás epicentruma ritkán lakott, ötezer méter magasságban lévő területet érintett, amely több mint 50 kilométerre fekszik a legközelebbi településtől Jütien megyében - közölték a helyi hatóságok.

A tájékoztatás szerint 157 épület dőlt romba, 3297 különböző mértékben megrongálódott. A keletkezett kár értékét 41,6 millió jüanra (mintegy másfél milliárd forintra) becsülik. A károk felmérése folyik, a mentési munkálatokat utórengések és rossz útviszonyok akadályozták.

Tizennégy fős, egészségügyi dolgozóból álló csapat is érkezett a földrengés sújtotta területre, ők a víz minőségét ellenőrzik, illetve arra törekszenek, hogy megakadályozzák járványok elterjedését.

A kínai földrengéskutató intézet adatai szerint a terület ugyanazon a földtáblán helyezkedik el, mint a Kína délnyugati részén, Szecsuan tartományban lévő Vencsuan megye és az északnyugati Csinghaj tartománybeli Jüsu megye.

Négy évvel ezelőtt, 2008-ban Vencsuanban 8-as, majd 2010-ben Jüsuban 7,1-es erősségű földrengés pusztított.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.