Viharciklon okoz súlyos károkat

Megtámadta Észak-Spanyolországot az óceán!

Tíz métert is elérő óriáshullámokat keltett egy viharciklon vasárnap az Atlanti-óceán északspanyol partjain, súlyos károkat okozva.

Itt megnézheti a brutális felvételeket >>> képgaléria

2014.02.02 18:03MTI

Asztúria autonóm körzetben a hullámok lerombolták a luarcai tengeri múzeumot, amely saját adatai szerint a világ egyik legjelentősebb óriástintahal-gyűjteményével rendelkezett. A létesítmény igazgatója több mint kétmillióra euróra tette a kárt.

Az óceánparti San Sebastián baszk nagyvárosban az óvárosig értek a hullámok. Mint az elpais.com, az El País című lap internetes portálja jelentette, a víz helyenként másfél méter magasan állt az utcán. Megrongálódott három híd, amely az Urumea folyón vezetett át. Több lakónak el kellett hagynia házát.

A Bilbaóhoz közeli Bermeo halászati kikötőben a hullámok több helyütt átöntöttek a rakparti falakon, elsüllyesztettek három hajót, és elárasztottak több halteleltető csarnokot. Zarauzban és az északspanyol part más fürdőhelyein épületek, berendezések, felszerelések rongálódtak meg a strandsétányokon. Nézze meg a képeket, elképesztőek!

Kantábria autonóm körzetben, Santander kikötővárosban az óriáshullámok elárasztották a nagy Sardinero strandot, s víz alá került több üzlet, vendéglátóhely és garázs.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.